Winterwerk - Voorwoord Winterwerk - Voorwoord

Met het lezen van dit voorwoord heeft u de webversie van de tweede vernieuwde editie van onze winterwerk gids onder ogen met het jaarprogramma voor Vorming en Toerusting van De Slachsang en Scharnegoutum. Het is een aanbod van de kerk voor de dorpen van beide gemeentes. Iedereen is welkom. We bieden u een gevariëerd programma aan. Dit jaar is de rode draad het thema levenskunst. Hoezo levenskunst? Het lijkt zo vanzelfsprekend, leven, maar het is bij nader inzien een hele kunst. Gelukkig gaat veel vanzelf. Toch hebben we ook vorming en verfrissing van ons leven nodig. Waarom? Om mens te blijven of menselijker te worden.

Bij ons thuis ligt een kalendertje met daarop voor iedere dag een korte tekst. Er zijn teksten bij waarmee je een jaar vooruit kunt. Wat te denken van deze: "Luie liefde bestaat niet. Liefde is niet jezelf kunnen zijn. Liefde is jezelf verbeteren." Teksten als deze brengen je op andere gedachten, werpen een ander licht op, in dit geval, liefde. Onze aangeboden kringen hebben een soortgelijk doel. Als u bijvoorbeeld deelneemt aan de kring meditatie en sacrale dans van Henneke en Allette, dan verandert uw hartritme en uw innerlijk. Als u gaat lopen in de bergen met dominee Rene en Jaap, dan gaat u door bergen en door dalen en is het maar de vraag of God overal is. Het wandelen werkt louterend en verbindend. Met Anne Zijlstra kunt u ervaren hoe verbindend het is om elkaar verhalen te vertellen. Als u verrast wilt staan hoe levens­kunst en wijsheid in hebreeuwse letters en woorden bewaard wordt, kunt u Hebreeuws voor Jan-en-alleman volgen. U kunt samen met anderen eten, of samen creatief zijn met Arjanne Huls en Geartsje Louwsma. Er zijn twee films waaraan we ons leven kunnen spiegelen. Tot zover een greep uit het aanbod. Het programma van dit jaar is een klein mozaïek van kringen die ieder ruimte biedt om zich te vormen of te bezinnen op levensthema's.

Aan de kringen zijn geen kosten verbonden, tenzij anders vermeld staat. We vragen alleen een bijdrage voor de koffie en thee (€ 1.50 p/k).

Nieuw is het jaaroverzicht met de verschillende data : de maandkalender.

Namens de Commissie Vorming en Toerusting (Sipke Plat, Jetty Zijlstra, Marja Boonstra en ds Rene de Vries) wensen we u een inspirerend seizoen toe!

Ds. Sytze Ypma