PKN
Protestantse streekgemeente De Slachsang
 
Huisvesting vluchtelingen in Wiuwert Huisvesting vluchtelingen in WiuwertBeste dorpsgenoten van Wiuwert en Britswert

De kerkenraad van Britswert, Wiuwert en Easterwierrum heeft besloten om daadwerkelijk een steentje bij te dragen aan de hedendaagse vluchtelingenproblematiek. Niet door een geldbedrag beschikbaar te stellen aan één van de diverse instanties die dit geld hieraan besteden! Nee, door een woning aan de Swaenwerterdyk (nr.1) in Wiuwert aan te kopen en deze te gaan verhuren aan een vluchtelingengezin, zogenaamde statushouders.

Inspiratie
Waar komt dit idee vandaan? Uiteraard kent iedereen deze problemen van televisie en op de radio. Ook de kranten staat er vol van. Wij werden geïnspireerd door een stuk van Eelke Lok. Hij gaf aan de lezers het volgende mee: "Wanneer ieder dorp nu 1 gezin opneemt, is het huisvestingsprobleem opgelost". Dit bracht ons als kerkenraad op dit idee.

Overleg met de instanties
Natuurlijk hebben we dit besluit niet zomaar genomen. Wij hebben diverse malen overleg gehad met de gemeente Littenseradiel en Vluchtelingenwerk. Deze gesprekken hebben  ons er van overtuigd dat, mochten wij deze stap nemen, wij er niet alleen voor komen te staan. Vanuit de gemeente is zeer positief gereageerd op onze plannen. Vanuit Vluchtelingenwerk is het signaal gekomen dat er goede begeleiding aanwezig zal zijn zodat deze vluchtelingen zich snel thuis kunnen gaan voelen in ons dorp en opnieuw kunnen beginnen met het opbouwen van hun leven.

Hoop
Wat wij als kerkenraad hopen is dat wij met deze actie een (klein) steentje kunnen bijdragen aan dit wereldprobleem. Wij hopen ook dat onze actie als voorbeeld gaat dienen en dat andere dorpen dit plan overnemen en hetzelfde doen. Tot slot hopen wij dat het gezin dat de woning zal betrekken welke op een warm en liefdevol welkom binnen onze dorpsgemeenschap kan rekenen.
 
Vragen?
Wij kunnen ons voorstellen dat na het lezen van bovenstaande informatie, er nog veel vragen zijn. Voor antwoorden op de meest voorkomende vragen verwijzen wij u naar  :   veelgestelde vragen
 
Met vriendelijke groet namens de Kerkenraad van Protestantse Gemeente De Slachsang Britswert-Wiuwert en Easterwierrum,

Alle Jacob Bremer
Jeannette Reen
Jan Theunis van Berkum

terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.